About

Welkom op rctholland.nl, dé website over pretparken en aanverwante zaken in Nederland! Via deze website blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van pretparken, attractieparken en natuurlijk de naamgever van deze website; het computerspel RollerCoaster Tycoon.

In de nieuwssectie van rctholland.nl vind je het laatste nieuws omtrent pretparken. Denk daarbij aan de laatste financiële cijfers, een nieuwe attractie, een nieuwe weg die door een park wordt ingeslagen en nog veel meer. Daarbij besteden we uitgebreid aandacht aan verschillende pretparken in Nederland en net daarbuiten. In Nederland heb je natuurlijk De Efteling, Drievliet, Duinrell, Walibi en nog een aantal grote parken. Net over de grens zijn er bijvoorbeeld Bobbejaanland en Phantasialand waar jaarlijks hordes Nederlanders naar toe gaan.

rollercoaster-tycoon-3-1

Buiten het nieuws over pretparken is er ook veel aandacht voor de gamereeks Roller Coaster Tycoon. Bij RCT, zoals de game wordt afgekort, wordt het managen van een pretpark gesimuleerd. Op verschillende plekken en in verschillende omgevingen kan de speler een pretpark opbouwen. De groei van het park en het bezoekersaantal zijn de voornaamste doelen. De speler is verantwoordelijk voor alles dat met het park te maken heeft; aanschaf en bouw van attracties, eetkraampjes, entertainment, personeel en financiën. Veel achtbanen kunnen handmatig worden gebouwd, waardoor de speler ook nog kan kiezen hoe de achtbanen er uit zien.

In 1999 kwam de eerste versie van dit spel uit en werd wereldwijd een gigantisch succes. Na twee uitbreidingsgames (Uitbreidingsset Attracties (1999) en Bochtige Banen & Landschappen (2000)), kwam in 2002 Roller Coaster Tycoon 2 uit. Een jaar later kreeg ook deze versie twee uitbreidingsedities, te weten Gekke Wereld (2003) en Tijd Twister (2003). Bij deel twee werd de game al iets minder populair, maar toch werd besloten om in 2004 een derde deel te lanceren. Roller Coaster Tycoon 3 kreeg in 2005 ook weer twee uitbreidingssets: Dolle Waterpret en Beestenboel.

Daarna bleef het lange tijd stil rond RCT, maar in 2012 kwam dan eindelijk de langverwachte opvolger. Roller Coaster Tycoon 3D is alleen uitgebracht voor de Nintendo 3DS. Zie hieronder een teaser van die game.