Pretparken in Nederland

In Nederland kun je als pretparkliefhebber prima aan je trekken komen. In verschillende delen van het land en net daarbuiten zijn verschillende parken te vinden. Prettig is daarbij dat de verschillende parken een uiteenlopend aanbod hebben aan attracties en dag invulling.

De Efteling
Het bekendste park van ons land is natuurlijk De Efteling in Kaatsheuvel. Al meer dan vijftig jaar kun je hier terecht voor een wondere wereld vol adembenemende attracties, sprookjes in het sprookjesbos, prachtige natuur en spectaculaire shows. Regelmatig attracties en shows zorgen ervoor dat je naar De Efteling terug kunt keren zonder je ooit te vervelen. Het park is opgedeeld in vier ‘Rijken’ en beschikt over een eigen hotel.

Efteling

Efteling

Drievliet
Drievliet in Rijswijk is een typisch voorbeeld van een gezellig en knus familiepark. Attracties als de Jungle River, het Spookslot en de Kopermijn bieden voor iedere leeftijd wat wils. Met de Lunatic heeft Drievliet een van de meest spectaculaire draaimolens van Nederland in huis.

Duinrell
Duinrell ligt niet ver van Drievliet en is ook een klein en vooral gezellig park. Het is voornamelijk bekend van het Tikibad, een gigantisch overdekt waterpark. Daarmee onderscheidt Duinrell zich van andere pretparken in Nederland. Naast het Tikibad is de Splash één van de grote publiekstrekkers van dit park. Ook kun je er door de boven vliegen in de kikkerachtbaan. Voor echte actie kun je terecht bij de Waterspin of de Mad Mill, en ook voor kinderen is er voldoende aanbod.

Walibi Holland
Walibi Holland is één van de allergrootste pretparken van Europa en kenmerkt zich vooral door de vele achtbanen. Liefst zeven coasters zorgen ervoor dat het park de bijnaam ‘Rollercoaster capital of Europe’ kreeg. Zo vind je er onder andere de allereerste SLC ooit. Ook kwam er een aantal jaar geleden de Goliath bij, een megacoaster.

Walibi

Walibi